Whis
|
napisany: 04.02.2008 20:06
|
|
hustler
rp: 20840 skąd: Vice City
|
No więc mam kilka zastrzeżeń.
Wydałem 100 dolców na wstęp do udziału w konkursie, żadne nowe szczegóły na temat wtyki się nie pojawiają wiadomo już kiedy jakieś info się pojawi? Bo przecież muszę mieć wskazówkę aby kogoś wytypować a w ciemno tego nie zrobię.
Druga rzecz:
Cytat: Punkty obliczane są wg. wzoru: 1 x L, gdzie L to liczba dni pozostałych do końca etapu pierwszego w momencie ostatniego typowania
Czy to nie powinno być na zasadzie losowania? A nie kto pierwszy ten lepszy, bo tak to trzeba siedzieć 24/7 przy kompie, i co chwilę naparzać F5 w klawiaturę aby zobaczyć czy nie doszła jakaś podpowiedź, i szybko wymyślać bo kto pierwszy wytupuje poprawnie ten wygrywa bo z tego co tam pisze to osoba co zrobiła to najszybciej wtedy system ją wylosuje, imo jak tak chcecie aby to na tej zasadzie działało to trzeba by było chociaż ogłosić o której godzinie i którego dnia będą się pojawiać odpowiedzi bo nie każdy może siedzieć przy kompie non stop i wysilać swe szare komórki do myślenia kto jest wtykom i powinno to być na zasadzie losowania z tych osób co odpowiedziały dobrze, imo jak by były ogłoszone kiedy będą podpowiedzi dana osoba by się zmotywowała aby jednak być przy tym kompie.
|
Toni
|
napisany: 04.02.2008 20:11
|
|
klawiaturowy klepacz
rp: 66250 skąd: Środa Wielkopolska
|
Cytat: Czy to nie powinno być na zasadzie losowania? A nie kto pierwszy ten lepszy, bo tak to trzeba siedzieć 24/7 przy kompie, i co chwilę naparzać F5 w klawiaturę aby zobaczyć czy nie doszła jakaś podpowiedź, i szybko wymyślać bo kto pierwszy wytupuje poprawnie ten wygrywa bo z tego co tam pisze to osoba co zrobiła to najszybciej wtedy system ją wylosuje, imo jak tak chcecie aby to na tej zasadzie działało to trzeba by było chociaż ogłosić o której godzinie i którego dnia będą się pojawiać odpowiedzi bo nie każdy może siedzieć przy kompie non stop i wysilać swe szare komórki do myślenia kto jest wtykom i powinno to być na zasadzie losowania z tych osób co odpowiedziały dobrze, imo jak by były ogłoszone kiedy będą podpowiedzi dana osoba by się zmotywowała aby jednak być przy tym kompie.
spójrz na to z innej strony - obstawiłęś, dajmy na to, mnie (chociaż nie można mnie chyba obstawiać :P, ale to jest przykład). No i z każdą podpowiedzią coraz bardziej jestęś pewien, że agentem jestem ja, a Ty masz IV w kieszeni. I tu nagle, w ostatni dzień jakiś noobek obstawia też, ż eto ja. Następuje losowanie, i zostaje wylosowany ten noobek, który w ostatniej chwili na to wpadł, a może strzelił. Nie wkurczyłbyś się?
A ten schemat pozwala losować tak, jakbyś średnią ważoną liczył - i imo to jest lepsze...
a co do wskazówki - podpowiedzi z mojej strony:
1) cierpliwie czekaj
2) sprawdzaj panel, sprawdzaj panel xD
3) możesz podpytać jakiegoś kothki czy kogoś inteligentnego (ja odpadam), co jest grane...
|
|
Whis
|
napisany: 04.02.2008 20:17
|
|
hustler
|
Ale wiesz, np. pierwsza wskazówka się pojawi ja nie będę pewny tego kogoś a ktoś już da odpowiedź (bo jest dłużej tu odemnie z wami albo sobie strzeli) i już jest pewny że wygrał, a pips czeka nadal na drugą wskazówkę i dopiero odpowiada jak wie, imo ja bym wolał normalnie losowanie ale wiem że kto pierwszy ten lepszy ;x tylko że jak już mówiłem nie każdy może siedzieć ciągle na kompie aby sprawdzać podpowiedzi i tak każdy miałby szanse na wygraną a tak to tylko pierwsza osoba co odpowiedziała dobrze.
+++ EDIT (04.02.2008 20:19):
Pips napisał: Ale wiesz, np. pierwsza wskazówka się pojawi ja nie będę pewny tego kogoś a ktoś już da odpowiedź (bo jest dłużej tu odemnie z wami albo sobie strzeli) i już jest pewny że wygrał, a pips czeka nadal na drugą wskazówkę i dopiero odpowiada jak wie, imo ja bym wolał normalnie losowanie ale wiem że kto pierwszy ten lepszy ;x tylko że jak już mówiłem nie każdy może siedzieć ciągle na kompie aby sprawdzać podpowiedzi i tak każdy miałby szanse na wygraną a tak to tylko pierwsza osoba co odpowiedziała dobrze.
EDIT:
I mam nadzieje że wtyką nie będzie jakaś osoba co się zarejestrowała np. w 2005,2006 roku i tyle ją widziano na forum tylko ktoś z aktywniejszych użytkowników ; o
|
sdr
|
napisany: 04.02.2008 20:19
|
|
szew
rp: 90140
|
Podpowiedzi pojawiają się codziennie 2 lub 3. Dziś będzie jeszcze jedna. Spoko czoko bez nerw Pips ;]
A co do wyłaniania zwycięzcy, to tak jak Toni napisał - chyba nie zrozumiałeś zasad ;p W grze va banque (o GTA IV) nie ma żadnego kto pierwszy ten lepszy. Tutaj zwycięzca jest wyłaniany w drodze losowania. Przy czym im wcześniej wytypujesz poprawnie, tym twoje szanse w losowaniu są większe. Oczywiście osoba, która wytypuje poprawnie w ostatnim dniu, ma mniejsze szanse niż osoba, która wytypuje poprawnie w pierwszym dniu. Nie zmienia to jednak faktu, że również ma szanse wygrać. Małe, bo małe, ale ma Podkreślam. GTA IV będzie losowane. Zasada kto pierwszy ten lepszy obowiązuje w grze o siedem. Tam, kto pierwszy poda dobrą odpowiedź - wygrywa. Jeśli nikt nie poda poprawnej odpowiedzi (w co szczerze wątpię :)), nagroda z danego dnia przechodzi do dodatkowego losowania w poniedziałek za tydzień. To takie małe streszczenie regulaminu dla tych którym sie nie chce czytać lub czytają z niezrozumieniem
|
|
Whis
|
napisany: 04.02.2008 20:26
|
|
hustler
|
Cytat: Podpowiedzi pojawiają się codziennie 2 lub 3. Dziś będzie jeszcze jedna. Spoko czoko bez nerw Pips ;]
Denerwuję się bo 260 zeta piechotą nie chodzi o tym też nigdzie nie było napisane że podpowiedzi pojawiają się (i znikają z tego co rozumiem) i że 2 albo 3 na dzień, wogóle na ile minut są wyświetlane?
Do tego dochodzi np. szkoła podpowiedzi akurat będą jak kogoś nie będzie i klęską, a pod wieczór może załapie się na ostatnią (a może nawet i nie ;]?) i jak tu wygrać ; o
Czyli mniej więcej ujmując: konkurs dla nołjafów którzy muszą przez cały tydzień co sek klikać F5 aby zobaczyć podpowiedź ; o
I mam nadzieje że podpowiedzi są chociaż 15 minut a nie 5 min :ASDF
|
sdr
|
napisany: 04.02.2008 20:39
|
|
szew
|
Podpowiedzi są wyświetlane w panelu cały czas. Nie znikają. Uczestnik widzi tylko te podpowiedzi, które zostały ujawnione PO jego rejestracji w grze. Dzisiaj jak narazie ukazały sie dwie podpowiedzi. Jeśli ich nie widzisz, tzn że dołączyłeś do konkursu po ich publikacji. Trzecią już zobaczysz i bedzie ona dla ciebie widoczna do końca gry - czyli do końca niedzieli.
Dlaczego taki myk? Ażeby jakoś zmotywować potencjalnych graczy do wcześniejszego rozpoczęcia gry. Tym, którzy dopiero teraz zbierają $$ na wejście do gry, będzie za 2-3 dni ciężko odgadnąć wtyczkę, ponieważ nie zobaczą wcześniejszych wiadomości.
Teraz jasne? :)
EDIT:
Pips, nie martw się. Długo mysleliśmy nad zasadami konkursu i jego zostały one tak ustalone, aby wszystko było maksymalnie sprawiedliwe.
|
|
Whis
|
napisany: 04.02.2008 20:46
|
|
hustler
|
No to wszystkie obawy moje rozwiałeś, dziś spoko przelicznik x3 (chyba max.) więc wymieniłem szybko te co miałem i wszedłem do gry, tamtych dwóch nie widzę więc czekam na ostatni.
Temat jak chcesz, zamknij a jak nie to zostaw może ktoś będzie miał jeszcze jakieś problemy.
|
Toni
|
napisany: 04.02.2008 21:02
|
|
klawiaturowy klepacz
rp: 66250 skąd: Środa Wielkopolska
|
Cytat: dziś spoko przelicznik x3 (chyba max.) więc wymieniłem szybko te co miałem
swoją drogą, w życiu tyle nie nawymieniałem, co dziś... 102 punkty homie...
|
|
Whis
|
napisany: 04.02.2008 21:39
|
|
hustler
|
Swoją drogą zmiany ostatecznej można dokonać ostatniego dnia, czyli jak ktoś to zrobi ma tą najmniejszą szansę na wygraną wtedy? Nie ma znaczenia że wytypował już kogoś pierwszego dnia ?
|
sdr
|
napisany: 04.02.2008 23:02
|
|
szew
|
każda zmiana w wyborze, pomniejsza twoje szanse. to chyba oczywiste - masz coraz mniej czasu i wiesz o wtyczce coraz więcej :)
|
|
Whis
|
napisany: 04.02.2008 23:36
|
|
hustler
|
No wiem ale wolałem się upewnić, tak wogóle konkurs powinien rozpocząć się od godziny 16 bo większość z nas była w pracy, szkole a i trzeba było pomyśleć o ludziach co wczoraj poszli wcześniej spać i nie widzieli newsa no ale już się nie będę o to kłócić :yyy:
|
Jant
|
napisany: 05.02.2008 03:18
|
|
Znany i lubiany
rp: 13015
|
Już dwie podpowiedzi były? No to zje**łem, bo dopiero co się zarejestrowałem ;E
|
|
Marcin
|
napisany: 05.02.2008 06:49
|
|
szef.
rp: 21709 skąd: Warszawa
|
Ale pojawią się jeszcze inne, spokojnie. :-)
|
krukpl
|
napisany: 05.02.2008 16:40
|
|
thug
rp: 6759
|
Heh szkoda, że nie mam odpowiedniej ilości doughz, zabawa by była No ale cóż, może za rok.
|
|
|