Salut. To już drugi raz w życiu zakładam temat na tym pięknym forum. Również drugi raz z pytaniem o pomoc. I proszę o udzielenie jakichś wskazówek, a nie głupkowate komentarze, jakie niektórzy walą pod tematami dotyczącymi pomocy.
Otóż diabeł siedzi w opcjach GTA3. Kiedy zmieniam rozdzielczość z domyślnej (640x480 x16) na wyższą i klepię ten wielgachny enter na klawiaturze, to gra zalicza crasha, wywala mi błąd i sprowadza z powrotem na pulpit. Pamiętam, że walczę z tym problemem odkąd mam oryginalną wersję. Tak, tak - oryginalną wersję gry z Kolekcji Klasyki. Czyli jakieś pół roku. Zdumiewające jest to, że problem z rozdziałką nie pojawiał się na świeżo zainstalowanym systemie. Wtedy gierka śmigała elegancko. Ostatnio zmieniłem kartę graficzną na lepszą i nic. Napisałem nawet maila do Cenegi z zapytaniem, lecz do dzisiaj nie dostałem odpowiedzi. Przeszukałem google, ale tam zamiast na rozwiązanie, trafiłem na strony zupełnie nie na temat. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć, co jest grane?
Panie Drogi, Złoty.
A próbowałeś czyścić folder "gta 3 user files" ? Gdy mi się nie chce załączyć gta, bądź crashuje przy zmianie ustawień grafiki, to usunięcię wszyskich plikow prócz savów z owego folderu pomaga.
W ogóle nie mogę zmienić. Z tym ustawieniem rozdziałki wg ariasza pomogło, chociaż też z jajcami, bo tam ustawiłem 1280x768, a u siebie gra ustawiła się na najwyższej możliwej.
Sądziłem, że ktoś miał podobny problem i w cywilizowany sposób go rozwiązał, ale chyba się pomyliłem.