Witam, ściągnęłam GTA IV oraz EFLC ze Steam'a i mam ogromny problem. Gdy włączam grę, po drugich napisach przełącza mnie do pulpitu i wyskakuje komunikat:
GTA IV FATAL ERROR: Unable to create depth render target - Check that your Video Card meets or exceed the minimum requirement. You may also try re-installing DirectX and/or the latest video card driver.
Bardzo prosiłabym o pomoc, gdyż wydałam kasę na to i trochę szkoda żeby poszła teraz w błoto..
Z góry dzięki!
Ok, no to jedyną opcją jaką tutaj widzę jest ręczne odinstalowanie wszystkich składników wymaganych przez grę i zainstalowanie ich jeszcze raz zgodnie z instrukcjami podanymi w poście, do którego zalinkowałem. Oczywiście o ile chce Ci się tak rozgrzebywać system. Bo rozumiem, że sterowniki do grafy masz aktualne?
Też uciąłbym temat w tym miejscu, ale unpredicta twierdzi, że gra była już instalowana na tym kompie z płyty i działała. Może więc jednak nie jest tak źle z tymi wymaganiami i tylko wersja Steam coś kaprysi.
A wersję z płytki patchowałaś? Jeśli nie to pewnie tutaj jest odpowiedź - na Steamie jest najnowsza dostępna wersja, która niekoniecznie u wszystkich chce działać (niektóre łaty powodowały problemy).
W takim razie zainstaluj najnowszego patcha do wersji płytowej. W sumie gra powinna o to wołać po uruchomieniu. Jeśli po instalacji też nie będzie chciała ruszyć to ewidentnie przyczyna leży w patchach, z których jeden psuje Ci grę... Wtedy nie wiem czy coś można zrobić. Wersji Steam raczej nie da się downgrade'ować.
Obecnie forum przegląda 172 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 172 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami