rp: 11216 skąd: Warszawa
Po dwóch betach, 31 grudnia pojawiła się długo oczekiwana, pełna wersja czwartej już gry traktującej o skokach narciarskich.
Tym razem Jussi Koskela, autor gry postawił na absolutny realizm (oczywiście w granicach oferujących możliwość luźnego grania, bez potrzeby szalonego szamania bułki z bananem). Nie wylądujemy już bezproblemowo telemarkiem za linią HS, teraz będziemy walczyć (a raczej szukać odpowiedniego momentu dla kliku myszy) o udane przyziemienie. Wyjście z progu także zostało okraszone sporą dawką realizmu - wcelowanie w kraniec progu przy prędkości najazdowej przekraczającej 100km/h do łatwych należeć nigdy nie było, nie jest i nie będzie.
W grze online (po 90 darmowych dniach dla graczy DSJ4 wymagana będzie subskrypcja) weźmiemy udział w cotygodniowych konkursach, zawodach wyłącznie krajowych czy w końcu w maratonach które sprawdzą naszą koncentracje i przygotowanie psychiczne.
Na chwilę aktualną mamy dostępnych 8 realnych skoczni, odwzorowanych dosyć elegancko, na tyle na ile pozwala silnik gry. Autor będzie udostępniał zarejestrowanym graczom kolejne co jakiś czas.
Nie wiem jak wszyscy, ale ja wole DSJ 2. Oczywiście grałem w DSJ 4 i nie przypadła mi do gustu. Poza tym imo sezon na takie gry już minął, odkąd Adam Małysz przestał skakać w skokach narciarskich.
rp: 11216 skąd: Warszawa
chaos napisał: Ja gram, ale niestety w wersję demo, gdyż uważam, że facet trochę przegina z ceną.
Fakt, 15 euro za grę jeszcze ujdzie przełknąć ale 10 i 20 za odpowiednio 3 i 12 miesięczną subskrypcję online to już przegięcie. Nie zmienia to faktu nawet jeżeli Jussi jest dosyć mocno zaangażowany na community i wszelkie przemyślane idee nt. multi stara się wprowadzać.
Cytat: Poza tym imo sezon na takie gry już minął, odkąd Adam Małysz przestał skakać w skokach narciarskich.