Jakiś czas temu miałem tego Authora Outseta:
zdjęcie z 19.06.2010r., w wiadomo jakim mieście.
Ale sprzedałem go i zakupiłem lepszego też Authora od znajomego, fotki brak.
Jak już kiedyś pisałem, mam z nim trochę problemów, a przez ograniczone środki pieniężne, ciągle coś potrzeba przy nim zrobić, a niektórych rzeczy z tej przyczyny w ogóle przy nim nie robię, bo zwykle nie ma czasu, i tak dalej...
Do wymiany są:
- przednia opona z dziurą przez którą wiele razy miałem przebicia dętek;
- tylnie klocki hamulcowe - chciałem poprawić ich ustawienie (okazało się, że nie dosięgają do obręczy a pewien mądry użytkownik, którego palcem nie będę pokazywać
tak ustawił kolejność śrub, że skręcił go na amen przez co teraz niemożliwa jest ich ponowna korekta, a hamulec jest rozpięty)
- oświetlenie przednie i tylnie (przednia lampka bez pokrywy, tylna z osłoną odblaskową która trzyma się na gumce)
- pedały (śruba wzmacniająca wypadła na prostej przez co uszkodzony został jeden z pedałów)
- przydałoby się kupić przewodowy licznik, bo za tego co mam obecnie przepłaciłem, a i nabija mi kilometry nawet gdy nie jest podpięty do stacji odczytowej od transmitera 12V.
Ponadto w ramach konserwacji powinienem:
- nasmarować łańcuch i wszelkie mechanizmy (z korby niesamowicie skrzypi przy przyspieszaniu)
- dokupić parę śrub na małego imbusa do mocowania bidonu
- wymienić zatyczki w kierownicy
- przydałby się też uchwyt na telefon
- dokupić podnóżek
Ale no niestety budżet z gumy nie jest
Póki co, wyeliminowałem na jakiś czas problem przebitych opon przez obniżenie ciśnienia w przednim kole, ale zdaje się, że wkrótce drogo za to zapłacę. Jako że nie mam działającego tylniego hamulca, prawdopodobnie kiedyś też będe miał nieprzyjemności związane z używaniem tylko przedniego hamulca. Zapas dętek jest, mała skrzynka narzędziowa też. Powoli idzie ku lepszemu :D
A co do rekordów:
- Największa osiągnięta szybkość:
46,8 km/h [24.03.2011, Pietrzykowice-Brzezia Łąka (gm. Długołęka, dolnośląskie)]
- Największa ilość przebitych dętek w ciągu miesiąca:
6
- Największa przebyta odległość na jednym wyjeździe:
70,02 km (średnia prędkość 20,4km/h) (24.03.2011) [Wrocław-Oleśnica-Wrocław]
Łącznie przebyta ilość km od kupna licznika rowerowego (od 2x sierpnia 2010r.):
1162,6 km