Witam
mam problem w gta 4 z kursorem kiedy ruszam w lewo i do gory powoli kursor stoi(badz porusza sie pixel po pixelu). szybsze przesuwanie powoduje kwadratowe ruchy i kursor skacze..gierka orginalna..nie jest to problem myszy..podpinalem starą na której kiedyś gralem bez problemów..a teraz jest to samo..płyta nie jest uszkodzona porzyczałem od kumpla gta 4(tez orginalne), formaty nie daja zadnego rezultatu. Probowalem rowniez robic format z podlaczona stara myszka na ktorej kiedys gralem, bez rezultatu. Sterowniki mam najnowsze.Wiem ze pare osob spotkalo sie z identycznym problem, nikt nie znalazl rozwiazania.Kursor chodzi normalnie w menu gry i w windowsie oraz innych grach. Gra wczesniej nie sprawiala problemow dopiero po polrocznej przerwie gdy zajrzalem do niej ponownie pokazal sie ten problem..;/ winą tez nie jest zaden patch, na wersji "standardowej" bez update jest tak samo.
POMOC
http://www.youtube.com/watch?v=CZ_O3nbJz1I
o to filmik z problemem
Z tego co znalazłem w sieci to faktycznie było kilka przypadków podobnych do Twojego i rozwiązania brak. Gdzieś czytałem, że pomóc może mycha o większym dpi.
Ta "stara" mysz była podłączana na PS2 czy już USB?
Jeśli masz mychę na PS2 to spróbuj jej. Ew. pożycz od kogoś na chwilę. To może nie być kwestia samej myszy tylko właśnie USB, więc może nie mieć znaczenia jak dobrą myszą dysponujesz.
Więc mysz i USB są w porządku. Wszystko wskazuje na to, że to jednak problem z samą grą. Jak wspomniałeś, nie tylko Ty masz taki problem: klik, klik, klik.
Może coś jeszcze wpadnie mi do głowy, ale szczerze mówiąc chyba wyczerpały się moje pomysły. Proponuję skierować sprawę do supportu Rockstar, ew. do Cenegi, a oni popchną to dalej. Myślę, że skoro bug nie został naprawiony aż do teraz, developerzy Rockstar Toronto mogą o nim nie wiedzieć, albo co gorsza bagatelizują problem z powodu niewielkiej liczby osób, które go doświadczyły.
Niestety mój angielski to totalna klapa. Może wkońcu ktos napisze jak dokladnie to naprawic na tym forum..ale z tego co widze ten temat zaczol sie juz bardzo dawno i od lutego juz nikt o tym nie pisze..a filmiki z youtuba sa z 2008r.;/ rocstar jakby chcial dawno by sie juz tym zajol..;/:(
Obecnie forum przegląda 159 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 159 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami