Dlaczego uważam, że wygramy ? Ano dlatego, że nasza reprezentacja ostatnio nie zawodziła i wg. mnie grają znacznie lepiej niż 2 lata temu, a z drugiej strony z Grekami większość meczy wygrywaliśmy i stąd moje pozytywne nastawienie do dzisiejszego meczu :)
Moim ulubionym miejscem w całej serii jest pustynia w San Andreas. Cała masa ciekawych miejsc, takich jak Area 69 lub opuszczone lotnisko, które zachęcają do przebywania tam jak najdłużej.
Witam. Ostatnio postanowiłem, że oczyszczę komputer z gier oraz programów, z których już nie korzystam od dłuższego czasu. Wszyscy wiemy, że każde oprogramowanie pozostawia swój ślad w rejestrze, a sam program odinstalowujący nie usunie ich, więc ta kwestia leży po naszej stronie. Rejestr, jaki jest w każdym Windowsie jest o tyle nie wygodny, że po kolei należy wyszukiwać zbędne rejestry dotyczące jednego programu, co bywa czasochłonne. I teraz mam pytanie: jaki dobry, darmowy program polecacie do usuwania zbędnych rejestrów ? Słyszałem, że jednym z lepszych jest Ccleaner, ale może obok niego są jeszcze jakieś inne, może nawet i lepsze ? Jeżeli ktoś z Was miał już jakieś doświadczenia z takimi programami, to co polecacie ?
Ja typuję moment, w którym Armando Mendez wykańcza na śmierć Luise Williams. Widać było, że Victorowi zależało na Luise, lecz przez kłopoty ze strony Mendezów nie udało się zbytnio zadbać głównemu bohaterowi o względy dziewczyny. W tym momencie Vic zapomniał o niej nieco i w jednym z przerywników filmowych dochodzi między nimi do kłótni. Tuż przed śmiercią godzą się, lecz na dalsze relacje jest już za późno.
Ja również stawiam na Yusafa. Może za bardzo "fuck'uje", ale przynajmniej wymawia wszelkie przekleństwa z akcentem oraz to w jaki sposób chwilami odnosi się do Luiza. No i te sceny jak staje przed ojcem w majtkach oraz jak tańczy w rytm "Arab Money" - bezcenne.
Gdybym miał do wyboru trzy stacje radiowe, to wybrałbym Emotion 98.3, Fever 105 i Flash FM (wszystkie z VC akurat, ale się nie dziwię, bo to jak dla mnie najbardziej klimatyczna część z całej serii). Muszę jednak wybrać tylko jedną i mój wybór stawiam na Emotion 98.3. Świetne kawałki, które umilają zwiedzanie miasta i samo przechodzenie gry, a sam DJ pasuje wprost wyśmienicie ze względu na jego różne powiedzonka i charakterystyczną barwę głosu.
Jak dla mnie tym najbardziej złym typem jest Tenpenny. Od początku gry jest największym wrogiem głównego bohatera. Wrabia w morderstwo, którego nie popełnił, a następnie, by "dobrze" się zaprezentować nie tylko przed Tenpennym, ale i przed całym C.R.A.S.H-em, CJ jest zmuszany co jakiś czas do wykonania niewygodnych zadań. Ciągle poluje na głównego bohatera, a na domiar złego, Tenpenny ściąga na swoją stronę podopiecznych CJ-a, czyli Smoke'a i Rydera.
Dla mnie każdy rok na GTG był udany i zawsze znajdzie się coś, co można miło powspominać i w tym roku na pewno będzie identycznie. Jednak by wybrać najlepszy rok, to moim zdaniem był to 2009. Pamiętam ten ciepły, sierpniowy dzień pod sam koniec wakacji, gdy w Warszawie obywał się meeting fanów GTA zarówno ze strony GTG jak i jednej ze stron poświęconej multiplayerowi dla GTA. Miła atmosfera, wszyscy na luzie, w dobrym humorze. Heh, nigdy nie zapomnę tego wypadu do barku niedaleko PKiN-u, gdzie sysek kupił chyba jako jedyny wódkę i każdemu polewał (wtedy jeszcze byłem nieletni, więc pozwoliłem sobie tylko na Colę ;p). No i ten wydrukowany napis postawiony na stole: "sys polewa". Stare, dobre czasy ;)
Wybrałem Tommy'ego. Dlaczego ? Otóż był on, moim zdaniem, najprawdziwszym gangsterem z całej serii, a do tego świetnie pasował do otoczki lat 80. Podsumowując: najtwardszy i najbardziej klimatyczny bohater, który w pełni mi przypadł do gustu.
Może coś jest nie tak z płytami ? Spróbuj sprawdzić, czy płyty nie są porysowane, lub w jakikolwiek sposób uszkodzone. Albo jeszcze inny sposób: jeżeli posiadasz dwa napędy, to spróbuj umieścić od razu obie płyty w napędach. Od siebie dodam, że kilka ładnych lat temu miałem podobny problem, ale z niektórymi grami od EA, które jeszcze były wydawane na 2 CD. Umieszczałem od razu obie płyty w napędach i było po problemie.
Wg. tego co aktualnie pokazuje u mnie licznik na stronie Rockstara (po zmianie czasu na zimowy, czyli aktualny teraźniejszy) trailer ukaże się o 17, choć coś sdr wspominał, że będzie jednak o 19.
Problem w tym, że jak chcę uruchomić ten test to pojawia się komunikat, że może nastąpić przegrzanie, a więc istnieje duże ryzyko, że karta może się wykończyć. Nie lubię ryzykować, więc zostawię to i chyba rzeczywiście wymienię kartę. Mimo tego dzięki za pomoc :)
W FurMarku wyświetla się taka sama temperatura tak jak w programie GPU-Z. A gwarancja obowiązuje przez 36 miesięcy, a karta kupowana była we wrześniu 2009, więc mam szansę ją wymienić.
Pobrałem GPU-Z i wg. tego programu podczas normalnej pracy na komputerze temp. karty wynosi 63 st. C, ale podczas grania w Crysisa po 10-15 minutach nagrzewa się od 80 do 90 st. A komputer odkurzyłem dziś, ale nie wpłynęło to na działanie gry. Komputer czyszczę co 3-4 miesiące.
Zainstalowałem patch'a i było to samo. W końcu wpadłem na pomysł, by zmniejszyć ustawienia na niskie i ustawiłem rozdzielczość 1280x720. To pomogło, ale to musi oznaczać, że karta graficzna nie wytrzymuje i być może się przegrzewa. Jestem zdziwiony, bo ten model GeForce'a powinien udźwignąć Crysisa bez problemu na najwyższych detalach.
Mam dość duży kłopot z poprawnym działaniem gry Crysis na "siódemce". Problemem jest to, że gra bardzo często bez powodu wyrzuca mnie do Windowsa z komunikatem: "Program Crysis przestał działać". Mało tego, często przy graniu skrzeczy dźwięk, tzn. zacina i przedłuża się. Próbowałem instalować grę ponownie, lecz to nie dawało rezultatu. Próbowałem też zmienić zgodność systemu na XP, lub Vistę, ale to również nie pomagało. Również słyszałem wielokrotnie, że spora część gier wydana przed premierą Windowsa 7 nie chodzi poprawnie na tym systemie. Moja konfiguracja:
Najprawdopodobniej przy rejestracji wybrałeś Polskę. W Polsce do tej pory usługa GFWL jest niedostępna i na pewno do końca tego roku jej jeszcze nie będzie. Najlepiej przy rejestracji wybrać USA, lub Anglię. Wtedy problem powinien zniknąć.
Obecnie forum przegląda 140 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 140 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami