Gość

Rejestruj

błąd
Musisz być zalogowany!
Zaczekaj...
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 22.11.2024 21:15
· GTAthegame · Forum · Posty Użytkownika Wicko
Szukaj · phpBB ·
· Wybierz stronę: 1 2 3
Wicko
Co wybrać ??? · napisany: 01.04.2007 13:04
Tekken 6 to już nie exclusive na PS3 ;)
No i bardziej przyszłościowy to jest graficznie Xbox.
Zunifikowany RAM i shadery, ile razy mam to powtarzać.. te rzeczy BARDZO wiele znaczą, jeżeli chodzi o grafikę.
Co wybrać ??? · napisany: 01.04.2007 01:05
żyłka: psx, buahah. Pograj na X360 z padem X360 [:

A co do platformówek - mówisz o PlayStation, to na tą platformę jest pełno takiego syfu :]
(Rewolucyjne?) Wrażenia · napisany: 30.03.2007 21:49
Dokładnie. W ogóle nie wiem jak w dobie siódmej generacji ktoś może marudzić na temat wymagań O.o
Chcesz grać na pececie - twój problem. Wszystkim dobrze wiadomo, że nowe gry są optymalizowane pod kątem tej generacji konsol.
fake'i stają się prawdziwe · napisany: 30.03.2007 20:29
hjugo:
"Życie jest skomlikowane. Zabijałem ludzi. Szmuglowałem. Sprzedawałem. Może tutaj będzie inaczej."
(Rewolucyjne?) Wrażenia · napisany: 30.03.2007 20:25
dziku: a wszedzie indziej widac Liberty City ;)
(Rewolucyjne?) Wrażenia · napisany: 30.03.2007 19:27
Jeżeli jest tylko Liberty City (a zapewne) to co z samolotami? Nie będzie? :|
Co wybrać ??? · napisany: 30.03.2007 13:38
Jestes noobem właśnie dlatego, że "myszki i klawiatury w FPS nie zastąpisz" - owszem, większości konsolowców lepiej gra się na padzie w FPS niż na myszce. Zapewne albo wcale nie próbowałeś, albo przez 5 minut u kumpla/na standzie or sth, nie?

"gry na konsole są konsolowe" lmao, brak komentarza to także komentarz?
(Rewolucyjne?) Wrażenia · napisany: 30.03.2007 12:06
tommypl: jakieś argumenty? PS3 ma nieprzemyślany hardware i żrący zasoby system. W przeciwieństwie do Xboksa.
(Rewolucyjne?) Wrażenia · napisany: 30.03.2007 02:14
lothronik napisał:
Ja jestem zauroczony. :O Tak to sobie wyobrażałem. I nie ma co narzekać, że to znów Liberty, bo to... NIE JEST TO SAMO LIBERTY. To miasto wzorowane też na NYC, może i nazywać się Liberty coś tam, ale to na pewno będzie coś innego i więęększego :]

Dla mnie zmiata. Cienie, światła, odbłyski, RAGE. xO

Idę spać.

Ta, to wersja na X360 (jest jego reklama na mieście), więc nie dziwne. Zunifikowane shadery to potęga GPU Xboksa, PS3 będzie względem x360 zacofane ;)
Za to PS3 może teoretycznie mieć większy zasięg rysowania terenu.
Pokaż swoją twarz · napisany: 29.03.2007 13:45
Nie istnieje? Może pora zainwestować w szkiełka albo jakiś zoom systemowy?

zpn napisał:
kolejny koleś z urojeniami 'szatanistycznymi'.

Faktycznie. Nie istnieje :C
Pokaż swoją twarz · napisany: 29.03.2007 00:36
zpn napisał:
o, gratuluję, stary. powiesz może gdzie tego uczą? bo chyba nie na na forach Xboksowych?

kolejny koleś z urojeniami 'szatanistycznymi'.

Ktokolwiek mówił, że gdzieś uczą? O.o
Reszta postu - nc.
Co wybrać ??? · napisany: 29.03.2007 00:32
mozesz kupic play&charge, ladowarke od MS, jakakolwiek ladowarke albo wymieniac baterie. Bateria nie siądzie w środku gry, bo są odpowiednie sygnalizacje O.o Mozesz tez kupic przewodowego pada, skoro lubisz stare rozwiazania [:

Do trailerow itp. komp nie bedzie lepiej sluzyl. Trzeba poprzegladac jakies serwisy (ew. RSS, choć znając życie tacy jak ty z niego nie korzystają), a w Marketplace masz np. bannery pokazujace/zapowiadajace najlepsze trailery i dodatki jakie się pojawyły/pojawią. Wszystko pobiera się z padem w ręku w wygodnym fotelu/kanapie przeszukując tylko listę. Do wyboru oczywiście 480p/HDTV etc.
Pecetowskie nooby, omg.. ("Nie mam tego, więc na pewno jest do dupy!")
No i nie pięć sekund krócej, tylko np. Crackdown używający dysku ładuje się w ułamek sekundy.
Pokaż swoją twarz · napisany: 28.03.2007 22:08
metzen napisał:
Uważam, że jesteś niemiły i chamski. Uważam także, że nie do końca łapiesz dowcip i ironię z mojego poprzedniego postu. I wydaje mi się, że powinieneś trochę spuścić z tonu i załapać, że sam nie osiągnąłeś jeszcze wieku pozwalającego ci na wygłaszanie takich mądrości. lo. :e

Przynajmniej potrafię używać maszynki do golenia [; Tyle mi zostało po tym jak dowiedziałem się, że jestem zbyt młody na mądrość :<

lothronik: z tego akurat się cieszę Aczkolwiek fanbojem nie jestem - niejednokrotnie bronię PS3 na forach Xboksowych gdy padają teksty "PS3 ssie bo ma cooler jak poduszkowiec" etc. (Również w bardziej technicznych sprawach jak GPU, ale to temat na dłuższy wywód)
Co wybrać ??? · napisany: 28.03.2007 22:04
żyłka: rotfl!
bezprzewodowe pady uzależniają, to niesamowita wygoda. 20gb dysk jest na trailery, dema, tematy do dasha, save'y,dodatki i patche do gier, a nawet FILMY z Video Marketplace.
Nie wykorzysta triala XBL? JAKIE TY MASZ POJĘCIE O TEJ USŁUDZE? O__O
I niektóre gry wspierają zapisywanie danych na dysku, aby się póżniej szybciej ładować.

A co do tytułów.. co wy w ogóle polecacie, jakieś carbony O.o

Gears Of War, Lost Planet, Crackdown czy nawet Saints Row z gier akcji, Virtua Tenniss, Dead Or Alive czy NBA Street Homecourt z gier sportowych, GRAW/GRAW2 (druga część jest niesamowita), Call Of Duty 3 z gier wojennych. Są też gierki spokojniejsze jak Splinter Cell Double Agent albo Viva Piniata.
Hah, Carbon, lol. Gorszej gry na X360 nie widziałem ;x

A Crytek i jego Engine to tylko pieprzone biadolenie marketingowe popierane przez zagorzałych pecetowców, który nigdy nie grali na porządnej konoli (innymi słowy nubów), tak jak wszystkie rendery sony czy MGS uruchamiany na X360 (na XO robioo kiedyś listę wpadek Sony, ale jest już nieaktualna i dużo pozycji w niej brakuje).
Pokaż swoją twarz · napisany: 24.03.2007 23:12
Więc zrób, kiedy będziesz miał normalny zarost, a nie pedalski młodzieńczy wąsik O.o
PS3 Gry (Problem z Wyborem) · napisany: 24.03.2007 00:16
Maros: Sprzedaj xD Ja mam MacBooka i Xboksa360 :f

Jedyne, imo, gry godne kupienia na PS3 to Motorstorm i Resistance (nie mówię, że są takie elo jak gry na Xboksa - chowają się ;)). Szkoda tylko, że tekstury mają słabe, ale zaledwie 256mb natywnej pamięci robi swoje.
Windows Vista vs Linux · napisany: 24.03.2007 00:10
MacBooka kupiłem właśnie w dniu otwarcia drugiej części Starego Browara ;)
XBOX 360 ELITE · napisany: 23.03.2007 15:51
Również go posiadam, dlatego trochę się interesowałem tematem, sceną Xboksową itd.

Stąd wiem to, co wiem. Nie będzie "Zephyra".
XBOX 360 ELITE · napisany: 23.03.2007 13:55
lol, umiesz czytać? Nie będzie żadnej specjalnej wersji, po prostu czarna wersja Xboksa.
Pokaż swoją twarz · napisany: 23.03.2007 09:43
Czy wy nie wiecie do czego służą maszynki? O_O

Ci, do których to piszę na pewno wiedzą, że to do nich. Reszta wie, że nie.

xO
Windows Vista vs Linux · napisany: 23.03.2007 09:04
Jeżeli zastanawiacie się nad efektami graficznymi jak 3D itp..

OS X cały działa w 3D, a podstawą interfejsu (Aqua) jest PDF (tak, PDF).
Jest Expose oraz DashBoard, co to daje? Expose przełączanie między oknami dużo lepsze niż w Viście, a Dashboard widgety, które potrafią być na prawdę przydatne (Ja mam sprawdzający mail, IP, pogodę, prędkość wiatraków a także szczegóły na temat mojej baterii w MacBooku).

Zarządzanie pamięcią rozwiązano genialnie w OS X. Sam system zabiera nie więcej niż 200mb pamięci (to mało), lepcz po zamknięciu aplikacji przez jakiś czas nie jest czyszczona pamięć po niej - tak, aby po ponownym uruchomieniu aplikacji nie trzeba było ładować aplikacji od nowa. Rozwiązanie znakomite, i jak łatwo się do tego przywiązać Pominę fakt, że 2GB ramu w MacBooku robią swoje.

Każda aplikacja na OS X jest przemyślana i napisana, zaprojektowana tak, aby współgrać z resztą systemu. Sytuacja odwrotna do windowsów, gdzie każdy program wytacza swoje zasady. (a linuksy z ich 10 różnymi środowiskami..) Sumując - aplikacji nie jest tak dużo jak pod Windows, ale wszystkie są bardzo dopieszczone, więc nawet nie potrzeba tak dużego wyboru ;)

Spotlight - Windows Search się chowa, a Linuksy nigdy o czymś takim nie śniły. Oczywiście WS to dokładna kopia spotlighta. Skopiowali nawet tzw. Smart Folders (w Windowsie "Foldery Wyszukiwania") - Smart Foldery w OS X mogą być wykorzystywane w aplikcjach, i tak np. iTunes ma Smart Playlists, czyli mogę stworzyć playlistę, która sama według kryteriów będzie "uzupełniana" o piosenki, bez mojej ingerencji. w iPhoto mam Smart Albums - sytuacja analogiczna z powyższą, tylko, że ze zdjęciami. Za przykład mogę podać Smart Album "Fotki z komórek" - mam w nim około 650 zdjęć wykonanych tylko i wyłącznie komórką moją i przyjaciół Po zaimportowaniu do iPhoto w żaden sposób ich nie kategoryzuję, Smart Album na podstawie danych EXIF decyduje, że to fotki z komórki.

Media Center - klon Front Row.
Windows Photo Gallery - klon iPhoto.
Windows Movie Maker - klon iMovie.
Windows DVD Maker - klon iDVD
Windows Media Player - klon iTunes/QuickTime.

Wszystkie aplikacje Windowsowe nie umywają się nawet do tych z OS X ;)

Jest jeszcze coś. W linuksie większość aplikacji instalujemy przez terminal - kompilując lub pobierając paczki z repozytoriów, no różnie.
W Windowsie przy każdym praktycznie programie spotykamy się z kreatorem - 5x "Dalej", ew. zmiana ścieżki i zainstalowany.
A OS X? Przeciągasz ikonkę aplikacji do teczki "Applications", i jest od razu zainstalowana i gotowa do użycia - żadnej instalacji czy innego kombinowania ;)
Proste, nie?

Any questions? ;)
XBOX 360 ELITE · napisany: 23.03.2007 08:38
W ogóle nie będzie czegoś takiego, a gdzieś o "limitowanej wersji" wyczytał, to nie wiem. Plotki >.<

Już ostatecznie wiadomo, że to będzie tylko czarna wersja Xboksa.
Windows Vista vs Linux · napisany: 18.03.2007 21:18
lothronik napisał:
[quote=Wicko]I tak najlepszy jest mój OS X :]

Widzę, że sobie najnowsze Simsy ściągamy. Nieładnie. :P[/quote]
Cii :P

lazlow: Ja.
Dwie wersje Visty, 5 dystrybucji Linuksa i OS X ;)
Windows Vista vs Linux · napisany: 18.03.2007 20:35
I tak najlepszy jest mój OS X :]

Najbezpieczniejszy, najładniejszy najszybszy, najnowocześniejszy i najlepiej przemyślany system operacyjny świata :]
Xbox 360 lepszy od PS3?? · napisany: 15.02.2007 21:12
Cytat:
lol? Producentom się nie spodobało? Chyba żartujesz. Po prostu polecieli na kasę. Wywęszyli, że Xbox to udany produkt, na którym zarobią trochę grosiwa. Tyle. I nie bredź, bo DMC, Tekkena i Gran Turismo na X360 nie będzie, Virtua Fighter pojawi się ze sporym opóźnieniem na konsolę Billa, zaś FF już było - jednak tylko z numerkiem XI. Poza tym, jak to PS zostanie tylko z japońskimi grami? Nawet jak straci wyłącznośc, to przecież te gry również pojawią się na sprzęcie Sony.

Mylisz się. Tekken owszem, WYJDZIE na Xboksa, aczkolwiek o reszcie nie słyszałem. No, poza FF.
Sony traci wyłączność, ale także wiele wspaniałych tytułów, które wciąż zyskuje Xbox. Popatrz na przykład na taki Assassins Creed - wyjdzie na 3 platformy, a AI tłumu, czucznie zapowiadane, najsłabsze będzie w PS3. Jak zwykle - przekombinowany Cell.

Cytat:
Nie.

Tak. Xbox ma łatwo programowalny procesor PPC z trzema rdzeniami (wszystkimi sprawnymi, hah) o taktowaniu dokładnie 400mhz większym niż PS3 (choc teoretycznie Cell ma wieksza wydajnosc obliczeniowa, i na papierku.) + kartę graficzną ze zunifikowanymi shaderami, które dają mu znacznego kopa w stosunku do PS3. (Tym, którzy nie wiedzą dlaczego są one takie ważne polecam zajrzeć w Google.) + 512mb wspólnej pamięci, a PS3 256mb +256mb, i dostęp GPU dla drugiej połowy z 512 jest dużo wolniejszy [:

Cytat:
Prawie. PS3 ma lepszy procesor, który niedługo zostanie jeszcze rozbudowany, zaś X360 ma troszkę lepszy układ graficzny - jednak gry na jednym i drugim wyglądają podobnie.

Bez obrazy, chyba sam zostaniesz rozbudowany.

Cytat:
Kolejna denna wypowiedź. Nie wiem czy wiesz, ale Windowsa na X-pudle nie zainstalujesz

Masz rację Prace nad złamaniem kernela jednak trwają ;)

Cytat:
PS3 nie jest ani dużo gorsze, ani nawet gorsze. Możliwości ma takie same jak sprzęt Billa, pytanie tylko jak zostaną wykorzystane.

Mimo rzeczy, które wymieniłem - PS3 ma Blu-ray, i choć póki co jest przereklamowany i zapychany śmieciami przez Sony, aby tylko udowodnić jego przydatność, w przyszłości zapewne okaże się przydatny [:
· Wybierz stronę: 1 2 3
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 22.11.2024 21:15
·
Obecnie forum przegląda 88 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników
Razem: 88 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami
STATYSTYKI »
news · forum · blogi · mobile · rss · pliki · filmy · njoy · szukaj · mapa
© 2004 - 2024 GTAthegame
Kopiowanie materiałów bez zgody autorów jest zabronione!
Wszystkie prawa zastrzeżone · Polityka prywatności · Cookies