Witam,
Tak jak w temacie, gra mi klatkuję. Skorzystałem już chyba ze wszystkich możliwych sposobów, aby gra chodziła płynnie. Niestety wciąż nie mogę skonfigurować wszystkiego tak, aby dało grać się chociaż na tych 30 fps bez zacinek. Kompa nie mam tragedii, parę dni temu wymieniałem płytę oraz procka (Ogólnie rzecz biorąc, przeszedłem z intela ddr2 na amd ddr3. Nowa płyta, procek i RAM). Problem tkwi w grafice, nie jest to cudo choć niektórym na dużo słabszym sprzęcie jakoś udaje się grać.
Tak jak napisałem wyżej, próbowałem chyba wszystkiego. Wyłączyłem dziennik zdarzeń systemu windows, zmieniłem częstotliwość próbkowania i głębie w bitach na największe, mam najnowsze patche, synchronizacja wyłączona, zainstalowałem SP1 oraz pobrałem najnowsze stery do grafy no i próbowałem ustawić commandline - co póki co może okazać się jedynym rozwiązaniem.
Próbowałem tego wszystkiego - nic. Może jest minimalna poprawa, ale wciąż nie idzie grać. Wydaje mi się, że na moim sprzęcie powinno dać rade - bez wiekszych cudow, ale jednak gra w miare powinna chodzić.
commandline.txt mam ustawione tak:
Kod:
-nomemrestrict -norestrictions -percentvidmem 100 -availablevidmem 1.5
Może ktoś preferuje inne ustawienia?
Benchmark wygląda tak:
Kod:
Statystyki gëówne
Úrednia iloúç FPS: 28.20
Czas wyúwietlania: 37.30 sek
Zuöycie procesora: 48%
Zuöycie pamiéci RAM: 76%
Zuöycie pamiéci GPU: 63%
Ustawienia graficzne
Rozdzielczoúç: 1152 x 864 (60 Hz)
Jakoúç tekstur: Wysoka
Jakoúç cieni: Niska
Jakoúç odbiç: Niska
Jakoúç wody: Niska
Filtrowanie tekstur: Anizotropowe x2
Gëébia cieni: Wyëáczone
Zasiég widzenia: 25
Iloúç detali: 31
Sprzét komputerowy
Microsoft Windows 7 Ultimate
Service Pack 1
Karta graficzna: ATI Radeon HD 4600 Series
Wersja sterownika grafiki: 8.17.10.1129
Karta dôwiékowa: GBo[niki (Urzdzenie zgodne ze standardem High Definition Audio)
AMD Phenom(tm) II X4 920 Processor
Płyta główna: foxconn a76mlx-k 3.0
RAM: 1x4gb nanya 1333 GHz
Identyfikator testu: Benchmark.cli
Jedyna wina wg. mnie leży w grafice. Jeśli macie jakieś pomysły jak mogę skonfigurować lepiej tego radeona to piszcie. No i jak mam ustawić commandline - bo tego też trochę nie ogarniam, a być może odpowiednie ustawienie coś zmieni. Skończyły mi się pomysły, a wciąż jest to samo. Niech nikt nie pisze, że nie skorzystałem z opcji szukaj, bo bawię się z tym już od paru dni.