V jest zainstalowana na przenośnym dysku SSD, gdzie mam jeszcze dostępne ok 90 GB.
Udało mi się dzisiaj uruchomić grę, tak, że pojawił się ekran ładowania i wybrałem Online, niestety, po prawie 2h ładowania wyłączyłem grę.
Wykazałeś się niebywałą cierpliwością. Ja bym odpuścił po 10 minutach :P Chyba nie rozwiążemy Twojego problemu. Jak na moje oko integra kładzie całą sprawę.
Teraz gra działa, uruchamia się i mogę ją normalnie zamknąć z poziomu gry, jednak musiałem podjąć pewne kroki. Mianowice, muszę wyłączyć zintegrowany układ graficzny w laptopie i wtedy gra mi się załaduje, jednak jest niegrywalna praktycznie, mam FPS 0.4 do 6.3 max.
Co ciekawe z tej strony https://www.notebookcheck.net/GTA-V-Benchmarked.140881.0.html wynika, że z taką grafiką jaką ja mam w laptopie, (numer 614) powinien mieć 26.8
Ogólnie przy pierwszym uruchomieniu gra mi chodziła w miarę płynnie, a teraz gra się zacina nawet w menu gry i muszę mocno naciskać klawisze na klawiaturze, żeby gra zareagowała. I to chyba tyle co chciałem napisać.
Tym tematem coś sobie udowodniłem, że grę taką jak GTA V da się uruchomić na laptopie sprzed 7 lat, ale gra będzie niegrywalna.
No właśnie, dla mnie też jest to zagadką. Zrobiłem tak, w menedżer urządzeń w sekcji Karty graficzne, klikając na swoją kartą graficzną dałem Wyłącz i gra się uruchomiła.
Jeszcze ciekawe jest to, że mi się ustawienia grafiki nie chciały zapisywać. A jak odinstaluję kartę graficzną to mam takie coś Podstawowy sterownik coś tam Microsoft Windows czy jakoś tak.
No ja podejrzewam, że właśnie instaluje się sterownik graficzny Windowsa. Grafy się nigdy nie da tak do końca usunąć albo wyłączyć. Bez obrazu nic byś w systemie nie zrobił. Chyba, że umiesz w czary ?
No to może ze sterownikiem coś trzeba podziałać. Miałeś wcześniej najnowszy? Musiałbyś poszperać trochę w otchłani downloadu Intela.
Udało mi się niedawno zainstalować nowszą wersję sterownika do zintegrowanej karty graficznej, ale podczas instalacji pojawił się BSOD, jednak dzięki temu mogłem uruchomić grę bez wyłączania zintegrowanej karty graficznej. Potem pojawił się błąd Rockstar Games Launcher Kod 17. Jeśli o sterowniki to przed instalacją miałem 9.17, a po instalacji 10.18. Z tego co zdążyłem się zorientować to instalacja dla systemu Windows 10 sterownika wyższego niż 9.17 powoduje błędy w postaci niebieskich ekranów. A ten błąd w RGL pojawił mi się gdy zatwierdziłem zmianę ustawień graficznych i musiałem ponownie uruchomić grę.