rp: 5878 skąd: Vice City
Witam, zainstalowałem sobie GTA SA na komputerze z Windows 7 i występuje brak dźwięku.
Mianowicie cutscenki są, napisy w dialogach, ale brak głosów postaci i radia.
Są tylko odgłosy samochodów, syreny policyjnej itp.
Pomoże ktoś?
Sprawdź czy twoja karta dźwiękowa jest kompatybilna z Windowsem 7. Ja kiedyś zainstalowałem sobie siódemkę, niestety karta nie miała zgodnych sterowników, ale o dziwo zafunkała na sterownikach od XPeka. Po dwóch dniach jednak mogłem podziwiać BSoD.
Jeśli jest zgodna i masz zainstalowane najnowsze zgodne sterowniki, a problem dalej występuje - spróbuj pobawić się przyspieszeniem sprzętowym dźwięku. W tym celu pogrzeb w Panelu Sterowania, znajdź opcję "Dźwięki i urządzenia audio" czy jak to się zwie w siódemce, wybierz zakładkę Audio, następnie zaznacz kartę jaką używasz do odtwarzania dźwięku (jeśli masz zainstalowaną więcej niż 1) i kliknij guzik "Zaawansowane". Tam suwakiem wybierz przyspieszenie standardowe i zobacz co się będzie działo.
Jeśli masz 2GB+ ramu spróbuj postawić wirtualną maszynę na komputerze, zainstaluj tam XPeka i graj na XPeku ;)
Spróbuj jeszcze zmienić przyspieszenie przez interfejs DirectX - wyszukaj program "dxdiag", wybierz zakładkę "dźwięk" i przejedź suwakiem jedną pozycję mniej.
Niestety nie chce mi się robić formata i instalować siódemki żeby zobaczyć co i jak żeby jakoś inaczej Ci pomóc. Gdybyś odezwał się w niedzielę to bym luknął jak to wygląda na komputerze klienta na Viście (podobnie jak w 7), a tak to dupa.
rp: 5878 skąd: Vice City
Mogę się odezwać w niedziele jak nie będe ci przeszkadzał bo zależy mi by sobie pograc, a nie chce wracać do Xp tylko ze względu na SA.
No i niestety w WIN 7 nie ma suwaka w zakładce dźwięk :(