Siemka wszystkim. Otóż mam problem z GTA IV. Kupiłem już dawno temy tą grę. Zrobiłem to co trzeba, działała bezproblemowo. No ale mój PC się zepsuł i czekał go format Zrobiłem format GTA poszło się walić... No ale mniejsza o to Dzisiaj instaluje gre włączam daje NEW GAME wszystko pięknie śmiga aż miło. No i próbuje jechać samochodem jak się nie zaczeło ścinać to mała bania. Ustawiłem wszystko na najniżej jak się da ale dalej ścina a wczesniej normalnie chasało. Mój PC
Wróć do sterowników graficznych 190.62. Najpierw usuń dokładnie obecne (podejrzewam, że zainstalowałeś najnowsze z możliwych) najlepiej Drive Cleanerem, a następnie zainstaluj te stare. Możliwe, że nowe sterowniki ograniczają częstotliwość pamięci i procesora twojej karty graficznej. Postaraj się także wyłączyć niepotrzebne procesy i firewalle. Możesz także pomyśleć nad wymianą karty - twoja jest na granicy minimalnych wymagań sprzętowych gry. Jeśli nie jest to 9500 GT D3, gra ma prawo się przycinać ponieważ taktowanie pamięci, oraz 128 bitowa magistrala i pamięci DDR2 nie spełniają minimalnych wymagań gry, więc przy uruchomionej grze wyciskasz ze swojej karty moc maksymalną.
Jeśli nie masz nic do stracenia i znasz się trochę na rzeczy, to zachęcam także do overclockingu karty graficznej. Przy sterownikach o których wspomniałem z pewnością zadziała ci Power Strip, w którym będziesz mógł nieco podkręcić swoją kartę. Nie wiem jak bardzo podatna jest na kręcenie, ale myślę że mógłbyś spróbować o jakieś 10 - 15%. Jeśli nie masz jednak doświadczenia, odpuść sobie bo możesz sobie kartę spalić.
Obecnie forum przegląda 21 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 21 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami