Witam.
Mam mały problemik a dokładniej:
Gdy miałem 3gb ram, to chodziło wszytko na high bez najmniejszego problemu. Spalił się koledze ram to mu pożyczyłem 1gb. Przechodząc do rzeczy , teraz, gdy mam 2gb ramu gta się dziwnie ścina ? Nie wiem w czym problem. Może opiszę:
Gdy gram (gta lub eflc) to chodzi płynnie (30-45 FPS) przez ok. 5 sec i zacznie się ciąć co pół sekundy przez chwile. I tak non stop. Nie mam pojęcia o przez co może być to spowodowane, bo przecież IV potrzebuje 1gb ram.... A już gdyby, to chyba 3gb a 2gb to nie byłoby aż dużej różnicy.
Proszę o rady i porady. Dodam jeszcze, iż moje gta jak i komputer są dobrze skonfigurowane (commandline, sterowniki itd.)
Z góry dziękuję za przydatne mi odpowiedzi.
Spróbuj obniżyć ustawienia graficzne w grze. Znajdź optimum, przy którym gra chodzi płynnie. Jak kolega odda kość to podciągniesz sobie suwaczki znowu na maksa. Może się okazać, że jednak ten dodatkowy 1GB był istotniejszy niż myślałeś.
Może gra jakoś sobie zapisuje konfigurację sprzętową na której była instalowana i teraz zabrałeś kość to zgłupiała. Spróbowałbym z reinstalacją, ew. poczekaj aż kolega odda kość, chyba nie będzie jej rok trzymał?
Obecnie forum przegląda 186 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 186 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami