No więc tak:
Dawno, dawno temu, gdy chodziłem jeszcze do podstawówki miałem kolegę, który pod koniec szkoły (w piątej lub szóstej klasie) wyjechał z rodzicami na stałe do Chicago, bo miał tam jeszcze jakąś rodzinę. Był to w sumie mój taki przyjaciel, bo razem zawsze rodzice prowadzali nas do szkoły, razem siedzieliśmy w ławce etc.
Po latach kontakt się lekko zatarł, rzadziej rozmawialiśmy, lecz był taki moment, kiedy w tym 2004 byłem (jak większość) najarany tą premierą GTA: SA i także jego się pytałem, czy w Stanach jest głośno na ten temat. On powiedział wtedy, że tak; jest dużo spotów reklamowych, są billboardy u niego w centrum miasta i że za kilka tygodni ma się odbyć otwarta konferencja promująca z udziałem Producenta. Nie chce skłamać, ale były to chyba jakieś targi czy coś, nie pamiętam już.
Poprosiłem go czy mógł by tam pójść i porobić parę fotek, będzie to jakiś unikalny news na stronę www. A on mi po wszystkim mówi, że udało mu się zdobyć autografy, ma 2 kartki A4 z pełną listą najważniejszych ludzi. Oczywiście fotki też były i news był, kto śledził Metropolis to mógł się na niego natknąć.
Jak się okazało konferencja po wystąpieniu miała formę otwartego spotkania, gdzie każdy chodził z drinkiem w ręku i rozmawiał między sobą. Autografy były wypisywane z góry, to znaczy kartki były już przygotowane z podpisami, a kto chciał taką mieć, to wtedy facet w czarnej koszulce z logiem R* wypisywał dedykacje. Mateusz to imię kolegi.
Dostałem 2 takie kartki, jedną sprzedałem zaraz po otrzymaniu, cena wyniosła wtedy około ~350zł, także poprzez Allegro. Druga została do dziś.
=========================
SPRZEDANE - TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
pozdrawiam!