Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sdr padrino
|
Wysłany: 13.09.2005 21:04 Temat postu: istotnie ważne funkcje forum ;) |
|
|
witam
jako że do startu nowego boardu coraz bliżej (dziś akurat nic nie zrobiłem xD) postanowiłem popytać bez jakich funkcji forum nie moglibyście żyć. pytam bo nie ukrywam że zamierzam pominąć kilka mniej istotnych opcji, z których zapewne większość z was nie korzysta. czekam na cenne opinie i odradzam nabijanie: po wszystkim topic trafi na junk yard*
*nie wiem czy jest sens skoro to forum zostanie zamknięte, ale... _________________
*** REGULAMIN *** |
|
Powrót do góry |
|
|
hapeka all star
|
Wysłany: 13.09.2005 22:01 Temat postu: |
|
|
nie trafi na junkyard, nie trafi - ja tu bendem nabijoł i nie pozwolem cobyś go wywalił XD
istotna funkcja, z GF:
modzi (najważniejsi xD), admin(i) i userzy z postami/stażem powyżej określonego poziomu (np. 1500 czy 2000 postów) mogą sami sobie ustawiać CR
co z emotami? bierzemy z phpbb, gadu gadu czy kradniemy z jeszcze innego źródła? xD
modzi mają mieć prawo dawania banów! bo tak to się mnie nikt nie boi
odnośnik do irca (w sensie namiarów jak trafić na kanał) ma być
jak jakieś życzenia będę miał to napiszę _________________ Byłaś naprawdę fajną dziewczyną
i było nam razem naprawdę miło.
Lecz tamten to chłopak był bombowy,
bo trafiał w dziesiątkę w strzelnicy... sportowej.
xD |
|
Powrót do góry |
|
|
sdr padrino
|
Wysłany: 13.09.2005 22:23 Temat postu: |
|
|
nie powiem ale większość twych zachcianek już została spełniona
cr'y i banicja dla wybranych (przebudowałem całkiem system uprawnień) już są.
emotki zrobił specjalnie dla GTG (na moje zamówienie) obywatel manhunt
link do irca to dobra sugestia. zapewne zamieszczę. jeden już jest przy (pseudo) shoutbox'ie... _________________
*** REGULAMIN *** |
|
Powrót do góry |
|
|
hapeka all star
|
Wysłany: 13.09.2005 22:50 Temat postu: |
|
|
okej, następne zachcianki:
ma być emota "xD", "" i "" bo innych nie używam : > : ] xD
(teraz już będę edytował tego posta żeby coś dodać( _________________ Byłaś naprawdę fajną dziewczyną
xD |
|
Powrót do góry |
|
|
sdr padrino
|
Wysłany: 14.09.2005 12:45 Temat postu: |
|
|
no dobra, ma ktoś jeszcze jakieś zachcianki? bo szczerze mówiąc bardziej mi biegało o takie opcje jak sortowanie (opcje techniczne)
nie przewiduję narazie:
- sortowania xD
- "Zobacz swoje posty"
- "Zobacz posty bez odpowiedzi"
- wyświetlania uprawnień na dole strony, tj. "możesz pisać nowe posty", "zakładać tematy" etc... (choć to jest do zrealizowania, bo jest proste, jednak wydaje mi się absolutnie zbędne - wszyscy wiedzą że i tak jakiekolwiek prawa będą mieli TYLKO zrejestrowani )
- oznaczania poszczególnych for jako przeczytanych (opcja będzie dostępna tylko ogólnie dla całego board'u)
- opcji moderacji tematu przez jego autora (być może pojawi się automatyczne zamykanie topiców po 2 tygodniach - tylko po co wtedy modzi xD)
aaa... i od razu informuję: z forum i ze strony zniknie opcjonalny BLUE lay dostępny pozostanie jedynie ciemny _________________
*** REGULAMIN *** |
|
Powrót do góry |
|
|
maruch asshole
|
Wysłany: 14.09.2005 20:08 Temat postu: |
|
|
Łocena Łuserów!
W postaci gwiazdek, kresek czy innych tym podobnych _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
sdr padrino
|
Wysłany: 14.09.2005 20:30 Temat postu: |
|
|
to byłby chyba pomysł zrąbany prosto z GF? _________________
*** REGULAMIN *** |
|
Powrót do góry |
|
|
Daronfsu sucka
|
Wysłany: 01.10.2005 15:10 Temat postu: |
|
|
Ja w ogule tych gwiazdek nie rozumiem... są nad avarami chyba tylko lotemhlorewnik ma dwie i to od końca. No i avary są bardzo oduże... _________________ Miło mi było wśród was, lecz pożegnania nadszedł czas... wszystko co do was mówiłem, mówiłem szczerze, nikomu się nie podlizywałem ani nic w tym stylu...
Ostatnio zmieniony przez Daronfsu dnia 01.10.2005 15:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
dj_link Godfather
|
Wysłany: 01.10.2005 15:29 Temat postu: |
|
|
ooo przepraszam, ja mam na przykład wszystkie _________________ xxx REGULAMIN FORUM xxx |
|
Powrót do góry |
|
|
Daronfsu sucka
|
Wysłany: 01.10.2005 15:36 Temat postu: |
|
|
No ale na jakiej zasadzie to polaga? np. lotheonik ma najwięcej postów i jest moderem oraz redkatorem strony ma 2 gwiazdki... Ty na stronie jesteś redaktorem i na forum (chyba adminem?) mas kolo 200-300 postów i masz wszystkie gwiazdki... sdr jest adminem forum i strony, oraz ma 800 coś postów i ma 0 gwiazdek... może mi ktoś to wytłumaczyć ? xD to jakaaś zasada czy dajecie tak o ? _________________ Miło mi było wśród was, lecz pożegnania nadszedł czas... wszystko co do was mówiłem, mówiłem szczerze, nikomu się nie podlizywałem ani nic w tym stylu...
Ostatnio zmieniony przez Daronfsu dnia 01.10.2005 16:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
dj_link Godfather
|
Wysłany: 01.10.2005 15:59 Temat postu: |
|
|
Cytat: | w sygnaturce nie umieszczaj grafik o wymiarach przekraczających 400x100px |
masz za wielkaśną sygnaturkę
a co do tych gwiazdek: liczba gwiazdek u userów zlaezy od liczy postow, a u osob z redakcji od tego, ile chce miec _________________ xxx REGULAMIN FORUM xxx |
|
Powrót do góry |
|
|
Daronfsu sucka
|
Wysłany: 01.10.2005 16:02 Temat postu: |
|
|
W obec tego proszę o legede ile postów ile gwiazdek?
moze zostac moja sygnaturecka? xD _________________ Miło mi było wśród was, lecz pożegnania nadszedł czas... wszystko co do was mówiłem, mówiłem szczerze, nikomu się nie podlizywałem ani nic w tym stylu... |
|
Powrót do góry |
|
|
hapeka all star
|
Wysłany: 03.10.2005 21:21 Temat postu: |
|
|
WIEM!
koniecznie ma być normalna funkcja "gg:[numer]" a nie, "aim:[numer]". co my jesteśmy amerykanie żeby używać tych komunikatorów. jeszcze icq to tak, ale aim? _________________ Byłaś naprawdę fajną dziewczyną
xD |
|
Powrót do góry |
|
|
sdr padrino
|
Wysłany: 03.10.2005 22:03 Temat postu: |
|
|
łox. to już jest coś jeszcze?? _________________
*** REGULAMIN *** |
|
Powrót do góry |
|
|
Daronfsu sucka
|
|
Powrót do góry |
|
|
hapeka all star
|
Wysłany: 04.10.2005 15:00 Temat postu: |
|
|
chyba nie zrozumiałeś o czym jest ten temat - o funkcjach jakie trzeba dodać do nowego forum, a nie zedytować w starym _________________ Byłaś naprawdę fajną dziewczyną
xD |
|
Powrót do góry |
|
|
sdr padrino
|
Wysłany: 04.10.2005 19:26 Temat postu: |
|
|
Daronfsu napisał: | A ja zauważyłem błąd na forum... |
wiem ale chyba nie warto już tego poprawiać...
Cytat: | chyba nie zrozumiałeś o czym jest ten temat - o funkcjach jakie trzeba dodać do nowego forum, a nie zedytować w starym |
właśnie
nowy board jest już w sumie gotowy. pozostało mi tylko zarządzanie grupami, panel moderatora (najważniejsze ) i bbCODE. pytam o to co jeszcze dodać a być może nie dodałem. póki co w nowym forum nie przewidziałem funkcji typu:
- sortowanie
- oznaczanie poszczególnych for jako przeczytanych (można oznaczyć tylko całość)
- subskrypcje/obserwacje tematów
uzanłem te opcje za niezbyt przydatne i jeśli nie usłyszę głosówsprzeciwu to nie pojawią sie one
aaa... co do bbCODE mam pytanie jeszcze. czy powinien on być spolszczony czy taki jak tutaj (english). np: [quote] tutaj, [cytat] na nowym forum _________________
*** REGULAMIN *** |
|
Powrót do góry |
|
|
hapeka all star
|
Wysłany: 04.10.2005 19:49 Temat postu: |
|
|
ma być [quote], [url] (nie [link]), [b] [u] [i] [.img]adres[./img], [.url="adres"]opis[./url] albo [.url]hatetepedwukropekslashslashadres[./url], [.color="nazwa po english albo np. #000000"]blblbl[./color], [.size="liczba pykseli"]blblblbl[./size]
jak sobie jeszcze przypomnę to napiszę. _________________ Byłaś naprawdę fajną dziewczyną
xD |
|
Powrót do góry |
|
|
hapeka all star
|
Wysłany: 08.10.2005 09:21 Temat postu: |
|
|
dwa pod rząd : /
ale tu chyba można : >
dobrym pomysłem byłoby cytowanie zaznaczonego kawałka, jak w modzie phpbb by przemo.
btw.
będzie "szybka odpowiedź"? _________________ Byłaś naprawdę fajną dziewczyną
xD |
|
Powrót do góry |
|
|
martin wanksta
Dołączył: 10 Kwi 2005 Posty: 601 Skąd: Jarocin (Wielkopolska)
|
Wysłany: 08.10.2005 10:09 Temat postu: |
|
|
Popieram hapeka ma być: [url] i [/url] ; [img] i [/img] ? Czemu tak? Bo Imageshack ma takie skróty w linkach Żeby zdanie nie miało znaczenia rozkazującego to napisze:
Proszę |
|
Powrót do góry |
|
|
|