Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sdr padrino
|
Wysłany: 19.11.2004 19:45 Temat postu: link go GG |
|
|
lothron(ik) napisał: | Mam takie pytanko troszke nie na temat:D A dokladniej chodzi mi o pewien skrypt... W zakladce WAP na samym dole jest taka informacja "lub numer alarmowy GG." ... I jak nacisniesz na ten 'alarmowy nr gg' odrazu, automatycznie wlacza mi sie gg ... CZy mozesz podac ,i ten skrypt bo ja szukalem i nie moglem znalezc a b. chcialbym go xamiescic na moja pryw. stronke:) Jesli mozesz to wyslij mi tez skrypt na maila (lothronik@interia.pl)... Bede wdzieczny:P |
wystarczy że wstawisz na stronę link:
Kod: | <a href="gg:TWÓJ_NUMER_GG">kliknij</a> |
i w miejscu TWÓJ_NUMER_GG wstawisz swój numer _________________
*** REGULAMIN *** |
|
Powrót do góry |
|
|
lothronik homeboy
|
Wysłany: 20.11.2004 18:40 Temat postu: Thx! |
|
|
Dzięki wielkie za pomoc! Nie chciałbym zanudzać, ale mam jeszcze pytanko dotyczące innego skrytptu ... Chodzi o skrypt dzięki, któremu można dodawać komenty do newsów (tak jak np. na Twojej stronce)... Czy mógłbyś mi go podać lub jeśli jest za długi to wysłać go mailem, z góry thx! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
sdr padrino
|
Wysłany: 20.11.2004 20:09 Temat postu: |
|
|
tak się składa że GTAthegame w tej chwili rozwiją się w oparciu o system portalowy jPortal 2 [wymaga bazy danych] w którym system newsów [i komentarzy] jest zintegrowany. tak więc jeśli chciałbyś coś takiego to mogę cię tylko odesłać do strony http://www.jportal2.com skąd ściagniesz system. na stronce znajdują się również linki do serwisów prowadzących support jP. tam znajdziesz więcej informacji, aktualizacji, skinów itp...
natomiast jeśli nie interesuje cię cały portal a tylko newsy z komentarzami to zapraszam na stronę http://www.imps.pl tam znajdziesz skrypt newsowy z komentarzami nie wymagający bazy mySQL. korzysta z niego część serwisów o GTA [np. gta street].
mam nadzieję że pomogłem zapraszam ponownie! _________________
*** REGULAMIN *** |
|
Powrót do góry |
|
|
lothronik homeboy
|
Wysłany: 21.11.2004 00:23 Temat postu: Thx! |
|
|
Po raz 2 THX! za pomoc:) Już ściągnąłem ten skrypt "news" tylko mam jeden problemik z jego zainstalowaniem, w 'read me' jest napisane: "Katalogom powinno się nadać chmod 777, a plikom 666 (systemy unixowe). " ... Nie za bardzo rozumeim o co biega:/ CZy ktoś mógłby mi pomóc;P _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
sdr padrino
|
Wysłany: 21.11.2004 18:15 Temat postu: |
|
|
jak zwykle służę pomocą kiedy wrzucisz wszystko na serwek [polecam to tego użyć total/windows commander'a] musisz zaznaczyć wszystkie katalogi kliknąć 'pliki > zmień atrybuty'. potem zaznaczyć wszystkie pola i kliknąć 'ok'. tak samo robisz z wszystkimi plikami:
zaznaczasz pliki
klikasz 'plik > zmien atrybuty'
zaznaczasz dwa pierwsze wiersze [ostatni pozostaje nie zaznaczony!]
dajesz OK
aby sprawdzić czy wszystkie pliki mają dobre atrybuty wystarczy spojrzeć na listę plików na serwerze, na kolumnę 'Atryb'
nadając atrybut 777 serwer dostaje pozwolenie na odczyt, zapis i wykonanie zawartości skryptu. zaś 666 zezwala tylko na odczyt i zapis. ze względów bezpieczeństwa plikom nigdy nie powinno dawać się atrybutu 777. _________________
*** REGULAMIN *** |
|
Powrót do góry |
|
|
|