Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lothronik homeboy
|
Wysłany: 24.08.2005 23:43 Temat postu: Google Earth |
|
|
Nie wiem czy znacie taki programik jak Google Earth - jeśli nie to Wam go pokrótce przedstawię.
W ogóle sam progs mnie nieźle zaskoczył, ponieważ dzięki niemu można zobaczyć, w dużym przybliżeniu, każde miejsce na świecie!! (duże miasta typu NY, Paryż czy choćby Warszawa ogląda się naprawdę dokładnie, a niektóre nawet w 3D! ) Można się nieźle zabawić xD
Sam programik wygląda tak:
A teraz przedstawię Wam kilka miejsc... hm... mi bliskich xD, czyli:
Mój domek :*
i szkołe (może już mniej bliższa xE)
To na tyle...
A teraz Wy - szukajcie Waszych rodzinnych miast i dawajcie screeny! Oprócz tego, możecie wrzucic kilka innych ciekawych miejsc... Czekam!
Link: http://kh.google.com/download/earth/index.html
Polecam! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
hapeka all star
|
Wysłany: 24.08.2005 23:46 Temat postu: |
|
|
joł, forum.gtareview.com się kłania >]
program naprawdę jest warty pobrania - macie poniżej przykładowy obraz mostu golden gate w san fierro.. znaczy się francisco
robi wrażenie, nie?
a teraz krótko objaśnię wam jak dawać współrzędne i jak szukać miejsc mając współrzędne.
kiedy znajdziecie coś ciekawego, wciskacie ctrl+n. na obrazku pojawi się charakterystyczna ikonka. pojawi się także po lewej menu w którym możecie te zaznaczenie nazwać. nazywamy jak chcemy, a następnie klikamy prawym przyciskiem na nowo stworzone zaznaczenie i wybieramy "Directions from this". Po lewej wyświetli nam się panel szukania - jest tam zawarty mniej więcej taki napis:
"xxx" lat=37.8143012413, lon=-122.477766801
gdzie xxx to nazwa zaznaczenia. Teraz usuwamy z tego tekstu napis w cudzysłowiu (razem z cudzysłowiem, czyli tutaj "xxx"), "lat=" i "lon=". to co zostało kopiujemy do schowka i wrzucamy do tego tematu
a jak wyszukać mając współrzędne? szukamy w górnym lewym rogu opcji "fly to", kopiujemy np. z forum współrzędne (razem z przecinkiem) wklejamy do panelu szukania i klikamy "search".
jasne? _________________ Byłaś naprawdę fajną dziewczyną
i było nam razem naprawdę miło.
Lecz tamten to chłopak był bombowy,
bo trafiał w dziesiątkę w strzelnicy... sportowej.
xD
Ostatnio zmieniony przez hapeka dnia 25.08.2005 00:01, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
lothronik homeboy
|
Wysłany: 24.08.2005 23:51 Temat postu: :D |
|
|
Argh... xD
Nie wchodzę tam, a jeśli już to bardzo rzadko! Jeśli tam było to przyznaje się bez bicia - nie wiedziałem! xD
Poza tym - inni userzy też mogą tam nie przebywać!
Dobranoc... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Fala sucka
|
Wysłany: 25.08.2005 09:42 Temat postu: |
|
|
mam pytanko-ile miejsca na dysku zajmuje program,bo coś mi sie wydaje że troche dużo ? |
|
Powrót do góry |
|
|
martin wanksta
Dołączył: 10 Kwi 2005 Posty: 601 Skąd: Jarocin (Wielkopolska)
|
Wysłany: 25.08.2005 10:17 Temat postu: |
|
|
Gdzie już o tym programie słyszałem Juz ściągam
P.S: Fajny domek i szkoła |
|
Powrót do góry |
|
|
hapeka all star
|
Wysłany: 25.08.2005 10:27 Temat postu: |
|
|
proszę tu nie offtopicować, tylkow wrzucać zdjęcia (a najlepiej współrzędne) ciekawych miejsc.
Fala - ten program pobiera obrazy z internetu. Zajmuje 21,2 MB (bajtów: 22 261 760) _________________ Byłaś naprawdę fajną dziewczyną
xD |
|
Powrót do góry |
|
|
dj_link Godfather
|
Wysłany: 25.08.2005 11:07 Temat postu: |
|
|
hm... programik widzialem i chyba nawet mam gdzies na dysku go. polecam tez World Wind - mapke wydana przez NASA. jak znajde jakies fajnie miejsce to zedytuje post i dam screen
edit:
tutaj bylem na wakacjach, tutaj mieszka moja rodzina. zwódźcie uwage na uklad pastwisk, łąk, lasów, pól uprawnych itp. ciekawe mozaika _________________ xxx REGULAMIN FORUM xxx |
|
Powrót do góry |
|
|
martin wanksta
|
Wysłany: 25.08.2005 20:00 Temat postu: |
|
|
Mam kilka ciekawych screenów Google Earth:
Czyżby stadion basseballowy w Montrealu xD
Grand Canyon (Wielki Kanion) niedaleko San Francisco!
Mount Everest [zdjęcie z programu World Wind]
Fajna motorówka, co nie? Zdjęcie zrobione za pomocą Google Earth
Niedługo kolejna porcja fotek |
|
Powrót do góry |
|
|
Fala sucka
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lion asshole
|
Wysłany: 25.08.2005 21:13 Temat postu: |
|
|
Kurde, ja już to ściągam
btw. czy te pojazdy [motorówki, samochody itp] się poruszają czy to jest tak jakby jedno wielkie zdjęcie? _________________ Only Vice City... |
|
Powrót do góry |
|
|
martin wanksta
|
Wysłany: 25.08.2005 21:57 Temat postu: |
|
|
To są zdjęcia z różnych satelit, ale nie w czasie rzeczywistym - to są statyczne fotki! Widocznie ta motorówka tam przepływała
WNIOSEK: Te pojazdy się nie poruszają!
---------------------- EDIT ------------------------
Obiecana porcja fotek:
Na początek Biały Dom
Główny kompleks bazy NASA na przylądku Canaveral. Możemy tu zaobserwować m.in. pas startowy NASA
W tej części kompleksu prawdopodobnie wystrzeliwane są rakiety i promy
Albo tu?
Albo tu!
Tych ostatnich jest ze 7 na wybrzeżu! Może jest kilka stanowisk! Ostatni jest minimalnie większy a każdy różni się troszeczkę od innych! Może na tym ostatnim wystrzeliwane są rakiety.. a na innych promy, sondy? Nie wiem! [JOKE]
Dalej na wybrzeżu ale to już raczej poza obszarem bazy NASA są podobne budynki! Może to latarnie morskie? |
|
Powrót do góry |
|
|
Jaro asshole
|
Wysłany: 25.08.2005 23:03 Temat postu: |
|
|
Ma ktos namiary na Area 51 lub inne bazy wojskowe,czy tez moze jest czarny teren? _________________ Sej oł dżii...Sej oł dżi ...Its oł dżiiii loołk hołmis,ołdżi lołk! |
|
Powrót do góry |
|
|
hapeka all star
|
Wysłany: 25.08.2005 23:39 Temat postu: |
|
|
ee, ziomy, wrzucajcie może oprócz zdjęć także namiary, co? _________________ Byłaś naprawdę fajną dziewczyną
xD |
|
Powrót do góry |
|
|
martin wanksta
|
Wysłany: 26.08.2005 11:24 Temat postu: |
|
|
Jaro Szukałem Area 51! Niestety widocznie jej nie zrobili z oczywistych powodów! Jest coś podobnego, ale zapewniam Cię ze to nie to! Widziałem w necie już satelitarne zdjęcia tej bazy. Tu masz link:
http://www.area51zone.com/gallery/Area_51/Hi-Res_Satellite_Images/
hapeka Na moich fotkach są namiary! Zobacz na pasek na samym dole!
--------------------- EDIT --------------------------
A jednak Area 51 znalazła się na zdjęciach satelitarnych! Szukałem jej 30 minut, używałem innych map terenu i wreszcie udało się! Poniżej zamieszczam kilka fotek:
Area 51 wraz z Jeziorem: Groom Lake
Area 51 w całej okazałości
Oto najdłuższy pas startowy (ten najniżej) na świecie! Więcej dowiesz się czytając: CIEKAWOSTKA poniżej fotek!
Zbliżenie pasa startowego! Teraz już wiecie, jaki ma numer
CIEKAWOSTKA: Pas startowy Area 51 ma 9,2 km długości! Dziwne jest to, że Boeing 737-800 potrzebuje ok. 3-4 km pasa! Nie intryguje to was
Ostatnio zmieniony przez martin dnia 26.08.2005 12:11, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
hapeka all star
|
Wysłany: 26.08.2005 12:06 Temat postu: |
|
|
martin napisał: | hapeka Na moich fotkach są namiary! Zobacz na pasek na samym dole! | Lol, fajnie, tylko że raczej mało komu będzie się chciało je przepisywać do GE... _________________ Byłaś naprawdę fajną dziewczyną
xD |
|
Powrót do góry |
|
|
Lion asshole
|
Wysłany: 26.08.2005 15:42 Temat postu: |
|
|
Nie można zobaczyć wszystkich miejsc, np. Białystok gdzie mieszkam się nie powiększa widać tylko brzydka teksturę _________________ Only Vice City... |
|
Powrót do góry |
|
|
Fala sucka
|
Wysłany: 26.08.2005 15:49 Temat postu: |
|
|
szczerze to ten program to prawie to samo co jest na stronce http://maps.google.com/maps i przynajmniej nie musze ściagac żadnych programów
p.s lion ja mieszkam w Toruniu i tym programem tez sie nie da tak powiększyc,żeby było widac budynki w Toruniu :/
p.s 2 dżizas ,wgrałem ten program,zająl prawie 80mb miejsca na dysku,wykasowałem go i jeszcze mi 50mb miejsca z dysku wziąl
Edit : zgadnijcie co to http://img399.imageshack.us/img399/9226/beztytuu7sc.jpg |
|
Powrót do góry |
|
|
dj_link Godfather
|
|
Powrót do góry |
|
|
martin wanksta
|
Wysłany: 26.08.2005 19:22 Temat postu: |
|
|
Kurde... dj_link był pierwszy |
|
Powrót do góry |
|
|
dj_link Godfather
|
Wysłany: 26.08.2005 19:27 Temat postu: |
|
|
spox Martin. mam tylko pytanko: czy to jest juz stan po zamachu 11 września?
edit: hehe, sorry. "Google 2005". czyli już po zamachu _________________ xxx REGULAMIN FORUM xxx |
|
Powrót do góry |
|
|
|