Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lothronik homeboy
|
Wysłany: 01.01.2005 11:01 Temat postu: Filmy prosto z Vice... |
|
|
Chciałbym poruszyć temat filmów jakie nakręciliście z tej gry! Ja przyznam się szczerze, że dopiero dzisiaj zacząłem to robić... Przeczytałem poradnik jak zamieszczony był na stronce (thx sdr ) i wziałem się za kręcenie... Narazie to są tylko próby, nie mam żadnego scenariusza... Niedługo już wezmę się jednak za nieco ambitniejsze projekty! Mam nawet taki program, nie freeware (troszeczkę kosztował; coś ok. 200 zl), wiec postaram sie wykombinowac cos dobrego! Moze znajdzie sie to potem na GTAthegame? Ale oprócz tego chciałbym się dowiedzieć jakie Wy tworzycie, bądź tworzyliście filmy! Wypowiadajcie się!
P.S.: Tak jak ostrzegłeś sdr to te filmy są strasznie ogromne (ok. 2 minut - 2 giga O_o), więc mam pytanko... Jak zmniejszyć ich jakość, bo do .jpg raczej ich nie skompresuje
PP.S.: Hm... Nie wiedziałem gdzie ten topic umięscić ("3D" czy "Good Job"), ale wybrałem tak jak wybrałem... Jak coś jest źle to przenieś
Dzieki z uwagę! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
abstractman wanksta
Dołączył: 29 Gru 2004 Posty: 507 Skąd: 400m na N-E od Adam(a)733
|
Wysłany: 01.01.2005 14:47 Temat postu: |
|
|
do kompresji zluzy np virtualDub, mnie te filmy nie bawia, zreszta mam malo na dysku wolnego 20gb |
|
Powrót do góry |
|
|
sdr padrino
|
Wysłany: 01.01.2005 19:17 Temat postu: Re: Filmy prosto z Vice... |
|
|
lothron(ik) napisał: | Nie wiedziałem gdzie ten topic umięscić ("3D" czy "Good Job"), ale wybrałem tak jak wybrałem... |
jest dobrze. a tak jak już mówiłem: ja do montarzu filmu używam cyberlink power director [posiada fajne efekty i częściowo kompresuje film avi - 5 minut=jakieś 60mb] a że 60 mb mnie nie zadowala to później gotową produkję wsadzam jeszcze do windows movie makera i zapisuje ponownie. uszczerbek na jakości nie jest wielki a film ściskam do 18MB!!
już wkrótce mam nadzieję że uda mi się wprowadzić do produkcji filmów całkiem nowy format kompresji RMVB. na świecie jest on coraz popularniejszy: filmy divx 700MB potrafi ścisnąć BEZ UTRATY JAKOŚCI nawet do 350-400MB! _________________
*** REGULAMIN *** |
|
Powrót do góry |
|
|
adam733 sucka
|
Wysłany: 02.01.2005 00:16 Temat postu: |
|
|
Mnie fimy nie kręc, pozatym i tak nie mam czasu. Ale gdzie jest ten poradnik jak film nakręcic? _________________
POMYŚL ZANIM NAPISZESZ! |
|
Powrót do góry |
|
|
sdr padrino
|
Wysłany: 02.01.2005 00:17 Temat postu: |
|
|
arty > poradniki adam coś słabo znasz nasz site _________________
*** REGULAMIN *** |